Bărbatul modern este cel puțin la fel de preocupat de îngrijirea părului, dacă nu cumva o fi surclasat-o pe consoarta lui, femeia. Dar nu comparațiile între genuri ne interesează astăzi, ci o paralelă simplă dar și complexă, în același timp. Ce este de preferat, atunci când vine vorba de îngrijirea părului, la bărbați, ceara de par sau pomada? Care sunt punctele comune și ce le diferențiază?

Ceară de păr sau pomadă?

Răspunsul este departe de a fi evident fiindcă este important ce dorim să scoatem în evidență, la ce moment al zilei ne referim, ce fel de tunsoare sau pieptănătură preferăm și, poate cel mai important, care este textura părului ce urmează a fi modelat și aranjat.

Pomada de păr conține și ceară

Poate că ar trebui să începem prin câteva referiri la aceste produse,  respectiv la compoziția lor. Dacă ceara este, în cea mai mare parte, doar ceară, pomada este un produs mai complex care, printre altele, are în componență și ceară.

În ceea ce privește pomada, aceasta poate fi pe bază de apă sau pe bază de ulei, dar trebuie spus că stiliștii recomandă și folosesc, în special, pomada pe bază de apă, mult mai ușor de îndepărtat.

Ceara de păr recomandată părului gras

Dacă părul ce urmează a fi aranjat este mai gras, ceara este recomandată pentru a absorbi excesul de grăsime. În același timp, trebuie să ținem seama că aceasta se va usca, în câteva ore, prin urmare, procedura de aranjare va trebui reluată.

Părul poate fi rearanjat doar cu pomadă

Din acest punct de vedere, pomada este de preferat fiindcă, odată aplicată pe părul umed, nu se usucă și coafura poate fi rearanjată lejer, cu degetele, pe tot parcursul zilei. Dar este important ca aceasta să fie folosită pentru păr uscat, textura pomadei oferindu-i strălucire și un aspect sănătos și aranjat.

Lungimea firului de păr și coafura

Este la fel de important ce anume ne dorim, ce stil am abordat și pentru ce tunsoare am optat. Ceara este recomandată pentru un păr scurt sau mediu, oferind o fixare puternică, flexibilă, textură și volum. Folosind ceara, părul își recapătă vitalitatea și naturalețea, permițând rearanjarea, pe parcursul zilei.

Pe de altă parte, pomada este alegerea perfectă pentru aranjarea părului mediu spre lung. Aceasta fixează părul, oferindu-i un finisaj strălucitor și sănătos dar, în același timp, tonifică pielea capului și încetinește căderea părului.

Când ești în căutarea unei frizuri sofisticate pentru părul tău scurt, ceara este o soluție viabilă. Poate fi folosită pentru orice tip de frizură, inclusiv pentru țepi, dar nu e recomandată pentru păr neted sau lung.

Dacă îți dorești un look îngrijit, clasic, vei opta pentru o pomadă. Aceasta este un produs ideal pentru a fi folosit și în cazul tunsorilor mai lungi sau a părului cu aspect uscat. Odată folosită una dintre pomade, textura părului va deveni strălucitoare și flexibilă.

În concluzie

Prin urmare, este bine să nu ne hazardăm în a recomanda ceara sau pomada ci, în egală măsură, pe amândouă. În funcție de o serie întreagă de aspecte care țin de personalitatea fiecăruia, și ceara dar și pomada sunt opțiuni necesare, la un moment dat. E important să știi ce vrei  și atunci, cu siguranța, vei ști să-ți adaptezi și frizura unui stil de viață deja format.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *