Cel mai probabil, toată viaţa ai avut şampon în baie şi îl asociezi în mod direct cu îngrijirea părului … din cap. Dar, dacă nu foloseşti încă un şampon special pentru barbă, este timpul să începi să faci acest lucru.

Aspectul impecabil şi vigurozitatea unei bărbi sunt un rezultat direct al produselor de îngrijire folosite, precum şi a tehnicilor de aplicare a acestora.

Master barber-ul de la J.D.’s Grooming and The Hair Cave subliniază că “Şampoanele de barbă stimulează creşterea firelor de păr pentru că înmoaie barba şi pielea, creând circumstanţele ideale pentru o barbă plină, frumoasă şi sănătoasă.

De ce ar trebui să folosești un șampon pentru barbă?

În primul rând, părul facial are o textură diferită comparativ cu firele de păr de la nivelul scalpului, fiind mult mai aspru și mai gros. De asemenea, barba are tendința de a se usca mai rapid.

Prin urmare, un șampon pentru păr nu ar face decât să usuce și mai mult barba și să elimine în totalitate uleiurile naturale produse de ten. Acest aspect este defavorabil atât pentru barbă, cât și pentru piele.

Ceea ce este bine de știut este faptul că un șampon pentru barbă are în componența uleiuri cu rol de hidratare, fiind creat special pentru a-ți menţine barba hidratată, în timp ce curăță și elimină excesul de sebum. Ba mai mult, un astfel de produs te ajută să ai o barbă mai moale, strălucitoare și mai puțin fragilă.

Cât de des ar trebui să utilizezi un șampon pentru barbă?

Recomandarea bărbierilor este la 2-3 zile. Totuși, este indicat să ții cont de anumite aspecte în acest sens, precum tipul de piele, grosimea firelor de păr, vremea, dar și tipul de activitate pe care îl realizezi.

Mai exact, dacă ai un tip de piele mixt sau gras, atunci cu siguranță va trebui să folosești șamponul pentru barbă în fiecare zi, pentru a avea un aspect îngrijit și a elimina uleiurile în exces ce îngreunează firele de păr și dau un aspect tern bărbii tale.

O barbă cu fire mai dense are tendința de a se usca mai repede, deci evită spălarea sa zilnică. Vremea este un alt factor de luat în calcul, mai exact, umiditatea. Cu cât temperaturile scad, cu atât pielea devine mai deshidratată, ceea ce înseamnă că iarna ar fi bine să îți speli barba la 2 – 3 zile.

Activitățile pe care le realizezi într-o zi reprezintă un alt aspect esențial. Spre exemplu, dacă ești pasionat de sport, știi deja că mișcarea provoacă transpirație, iar transpiraţia blochează porii. După un antrenament, nu uita să-ți speli și barba cu șampon special, pentru a o menține în cea mai bună formă.

 

Sfaturi pentru aplicarea optimă a șamponului de barbă

Pentru a avea parte de efectul dorit, este recomandat să urmezi cu atenție câteva sfaturi foarte simple.

În primul rând, masează bine produsul, pentru ca acesta să pătrundă atât la rădăcina firelor de păr, cât și pe lungimea lor, curățând în profunzime barba. Trebuie să aplici o cantitate mică de produs, deoarece acesta este suficient de concentrat.

După aplicare și masare, clătește foarte bine barba, pentru a nu rămâne produs pe firele de păr. În cazul în care nu ai clătit suficient de bine, te-ai putea confrunta cu o senzație de iritație sau cu mătreață. Nu usca în totalitate barba, deoarece acest procedeu poate afecta foliculii de păr. Mai bine ai tampona ușor cu un prosop din bumbac, pentru a elimina excesul de apă.

 

În concluzie, șamponul se numără printre cele mai importante produse de îngrijire a bărbii. Ține cont de sfaturile oferite și vei observa cum barba ta va deveni din ce în ce mai frumoasă, fiind gata pentru a fi stilizată exact cum îți dorești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.