Ne-am obișnuit deja: bărbatul modern, independent și sigur pe sine poartă și amprenta unei bărbi sănătoase. Nu ne referim acum doar la norocoșii posesori ai unei podoabe faciale care necesită puțin timp pentru îngrijire și o gama de produse adecvate. Aceștia au găsit deja  #iBarber și folosesc, cu succes, produse de ingrijire a bărbii.

Astăzi ne adresăm bărbaților care sunt în căutare de soluții pentru ca barba să crească sănătos și uniform și, de ce nu, cât mai repede.

Ce trebuie să faci ca să îți crească barba mai repede?

Indiferent că ai luat decizia de a-ți crește prima barbă sau îți dorești cea mai bună versiune a bărbii tale, există o serie de Tips&Tricks pe care bărboșii noștri sunt gata să le împărtășească cu tine.

Am transformat experiența noastră de mai bine de 4 ani pe piața produselor de grooming pentru bărbați într-un mini-ghid care se poate aplica și de începători, dar și de ce bărboșii avansați.

De menționat este faptul că aceste sfaturi sunt universale și vă vor ajuta să stabiliți așteptări realiste cu privire la aspectul bărbii, nu vă vor transforma în James Harden.

Barba crește doar genetic?

Nu negăm, totodată, că o bună parte din aspectul bărbii se datorează geneticii, vârstei, nivelului de testosteron, sportului, dietei sănătoase, somnului, factorilor de stres sau fumatului.

Contribuie stilul de viață sănătos?

Trebuie spus că este necesar să te înarmezi cu răbdare și să optezi pentru un stil de viață cât mai sănătos, atât pentru sănătatea bărbii tale, cât și pentru sănătatea întregului corp. Hidratarea optimă și alimentația echilibrată sunt puncte de plecare esențiale.

Dă un boost testosteronului tău

ingrijire barba

Apoi, poți opta pentru exerciții fizice, mișcare în aer liber și un somn odihnitor, asigurându-ți astfel, în mod natural, creșterea nivelului de testosteron și, implicit, a șanselor de creștere mai rapidă a bărbii.

Lasă barba să crească

Evită să te bărbierești câteva săptămâni și caută să hidratezi și să îngrijești pielea feței. Exfolierea săptămânală este ideală, dar și aplicarea unor creme potrivite tipului de piele.

Vitamine și suplimente

Deloc de neglijat sunt suplimentele și vitaminele cunoscute pentru stimularea creșterii părului. Alături de pașii anteriori, vor contribui la atingerea scopului, respectiv o barbă deasă și sănătoasă, pentru care va trebui să aloci mai mult timp. Un look de invidiat presupune răbdare și preocupare zilnică.

Top 5 mituri despre creșterea bărbii

Dacă te sperie anumite aspecte vehiculate cu privire la creșterea bărbii, iată care este topul celor mai comune mituri:

  1. Cu cât de bărbierești mai des, cu atât barba îți crește mai repede: FALS. Nu există dovezi științifice care să ateste că bărbieritul constant ajută firul de păr să crească mai repede sau mai gros.
  2. Purtarea bărbii înseamnă o mâncărime constantă: FALS. Este normal să vă confruntați cu mâncărimi în primele etape ale creșterii bărbii, dar aceasta dispare repede. Dacă senzația persistă atunci este probabil să vă confruntați cu probleme de îngrijire a acesteia.
  3. Cu cât barba este mai mare, cu atât este mai bine: FALS. Cea mai frumoasă barbă este cea cu care îți stă bine și care îți scoate în evidență masculinitatea. Lungimea potrivită ajută la definirea feței și scoate în evidență celelalte trăsături.
  4. Barba adună praf, murdărie și bacterii: ADEVĂRAT. Chiar dacă purtarea bărbii poate să atragă murdărie, folosirea produselor corespunzătoare (șampon, balsam, piepten) și igiena constantă înlătură și acest mit.
  5. Bărbile sunt prea călduroase pe timp de vară: FALS. Bărbile vă ajută să vă protejați de razele UV în zona feței și să eliminați transpirația, creând un flux de aer rece.

Planul simplu și eficient pentru creșterea bărbii

Pentru că știm cât de important este să ai un plan, înainte de a începe să lupți pentru un scop, ne-am gândit că ar fi bine să ajutăm la creionarea lui. Iată care sunt cele mai utile sfaturi pe care bărboșii de la #iBarber le au pentru tine:

barba deasa

1. Setează-ți un obiectiv real

Gândește-te cum vrei să arate barba ta, în funcție de forma feței, cât de lungă trebuie să fie și în cât timp crezi că poți ajunge la aspectul dorit.

2. Dă-ți timp

Nu încerca să găsești o scurtătură. Barba ta are nevoie de cel puțin 30 de zile, dacă nu de mai multe, pentru a se completa, așa că nu renunța la ea prea repede. Redu mâncărimile folosind uleiuri și balsamuri. Folosește produse profesionale de îngrijire și creștere.

3. Utilizează produse de îngrijire încă din prima zi

Nu aștepta câteva săptămâni pentru a începe să folosește produse pentru barbă. Șamponul pentru barbă, balsamul de barbă, uleiurile, loțiunile, cremele hidratante, pieptenii și periile sunt extrem de utile.

Uleiurile se absorb rapid și furnizează vitamine și substanțe nutritive care înmoaie și hidratează întreaga coamă. Astfel, mâncărimile sunt diminuate, iar barba se poate aranja mai ușor. De asemenea, acestea hidratează pielea de sub barbă, care altfel este dificil de îngrijit atunci când este acoperită.

Pieptenele este cel mai simplu mod de a distribui uleiurile uniform sau chiar de a modela și stiliza barba după un duș cald și o aplicare de cremă hidratantă. Pe de altă parte, peria este o modalitate eficientă de a exfolia pielea de sub barbă și de a îndepărta celulele moarte ale pielii.

4. Rade linia gâtului și a orbazului pentru a defini marginile

După 4-5 săptămâni este timpul să îi dai o formă care să îți avantajeze geometria feței. În cazul în care nu ești sigur pe tine, apelează la un profesionist.

5. Ai grijă de culoarea bărbii

O barbă de culoare mai închisă va arăta întotdeauna mai groasă decât o barbă de culoare mai deschisă. În acest sens, nu poți face foarte multe lucruri, cu excepția folosirii unei vopsele profesionale și a alegerii unei alimentații bogate în cupru.

6. Nu compara bărbile

A avea un obiectiv și un model de barba este necesar. Compararea obsesivă a bărbii tale cu barba altora este nesănătoasă și descurajantă. Concentrează-te pe ceea ce poți crește și evidențiază punctele tari ale bărbii tale.

In concluzie

Sperăm că sfaturile bărboșilor au fost utile. Între timp, pe iBarber.ro găsești toate produsele necesare îngrijirii permanente: șampon și balsam pentru barbă, ulei de barbă, ceară, cremă, pomadă, perie de barbă, precum și o întreagă gamă de produse similare și complementare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *