Chiar dacă se vorbește mai puțin despre acest lucru, se pare că și bărbații acordă o atenție deosebită îngrijirii corporale, iar pentru asta se folosesc de produse de top și sunt extrem de exigenți.

Oriunde și-ar desfășura activitatea, bărbatul modern alege să fie o prezență remarcabilă, să emane prospețime, siguranță și vitalitate. La creearea acestei imagini contribuie, pe lângă nota personală, și felul în care acesta înțelege să se îngrijească, iar pentru a face acest lucru se folosește, evident, de produse cosmetice.

Chiar dacă acest segment pare a fi ocupat, preponderent, de femei, la o privire mai atentă observăm că și produsele creeate exclusiv pentru bărbați și-au adjudecat nișe de piață destul de ferme.

Top produse de îngrijire zilnică pentru bărbați

Pentru a ne face o idee despre produsele cosmetice preferate de bărbați, am încercat să testăm piața, să punem întrebări, să căutăm răspunsuri iar concluziile le-am adunat într-un așa-zis top al preferințelor.

1. Creme pentru ten

Se pare că și bărbații acordă cea mai mare importanță îngrijirii tenului. Expunerea la soare, vânt, poluare și tot felul de factori invazivi determină bărbatul zilelor noastre să pună pe primul loc, în topul produselor de îngrijre personală, crema de fata pentru barbati. Acestea pot fi de zi, de noapte sau pentru îngrijirea ochilor dar, cu siguranță, sunt o prezență certă în baia oricărui bărbat care acordă o atenție deosebită propriei persoane.

2. Gel de curățare a tenului

Totuși, pentru a folosi o cremă hidratantă, tenul trebuie curățat, în prealabil. Așadar, pe locul doi în acest top al produselor de îngrijire zilnică se regăsește gelul de curățare a tenului. După spălare, tenul este supus unui atent proces de curățare și exfoliere, efectuat cu produse special creeate în acest scop.

3. Produse pentru bărbierit

O altă operațiune la care recurg majoritatea bărbaților de pe mapamond este bărbieritul. Pe lângă achiziționarea unui aparat de ras de bună calitate, bărbatul are nevoie de spumă sau cremă de bărbierit. Există o mare varietate a acestor produse de barbierit pe piață, bărbații aleg, evident, ceea ce li se potrivește iar acest lucru situează spuma/crema de bărbierit pe locul trei în topul produselor de îngrijire zilnică.

4. Produse pentru aranjare și îngrijirea bărbii

Totuși, este la fel de adevărat că nu toți bărbații se bărbieresc. Încet dar sigur, observăm printre noi din ce în ce mai mulți bărbați posesori ai unor bărbi superbe. Este știut faptul că, pentru îngrijirea acestora, se folosesc o serie întreagă de produse de calitate. Prin urmare, pe locul patru în topul nostru găsim produsele de îngrijire a bărbii.

5. O serie de produse must-have și omniprezente

Prezentul top conține doar cinci poziții dar, pentru aceasta din urmă concurează foarte multe produse cosmetice preferate de bărbați. Enumerăm așadar o parte dintre ele și oferim fiecărui cititor posibilitatea de a finaliza clasamentul.

Așadar, bărbații preferă, în egală măsură, produsele de îngrijire a părului (respectiv șamponul, gelul de păr, uleiul de păr, ceara, pomada, spuma de păr, etc.) dar și cele de  îngrijire corporală (gel de duș, săpun, antiperspirant, creme hidratante și reparatorii – necesare tenului mai sensibil, după bărbierit, etc.).

Evident, la fel de importantă este achiziționarea unui deodorant, a unui parfum, after shave, sau a diferitelor loțiuni și accesorii, necesare pentru ca bărbatul cu care interacționăm  să impună, prin propria-i prezență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *